SPIŻARNIA - SALSY

Salsy, sosy, masła, marynaty - upchnięte w małe słoiczki eksplozje smaków najwykwintniejszych, borowiki, trufle, suszone pomidory, słodkie, pikantne, delikatne i intensywne. Nieodłączny dodatek we włoskiej kuchni. Do bruschetty, do makaronu, jak komu smakuje! Uwodzą zapachem, kokietują smakiem i cieszą oczy. Przywędrowały do mojej spiżarni z różnych zakątków Półwyspu. Teraz mogę przedstawić je również Wam. 


Masło truflowe

Masło z kawałeczkami trufli, aromatyczne, niebiańskie! Doskonałe do grzanek albo dodatek do mięs czy makaronów. Wystarczy odrobina by potrawa nabrała wyjątkowego smaku. Talerz najzwyklejszych tortelli wymieszany z łyżeczką masła doprowadzi do szaleństwa kubki smakowe. 

masa netto: 160g
cena: 58 pln



Krem z prawdziwków i białych trufli

Wykwintne połączenie prawdziwków i białych trufli z Umbrii. Kremowa salsa o intensywnym smaku. W połączeniu z nią zwykła kromka chleba stanie się królewskim daniem.

masa netto: 160g
cena: 50 pln








Słodka salsa z suszonych pomidorów

Trudno wyobrazić sobie południe Włoch, bez suszonych pomidorów. Salsa, którą Wam proponuję przyjechała z Calabrii. Jest uwodząco słodka i aromatyczna, a dodatek anchovies nadaje jej charakteru. Do chleba czy do makaronu, warto mieć w lodówce na wypadek niespodziewanej wizyty bądź dla rozpieszczania własnego podniebienia.

masa netto: 180g
cena: 48pln


Salsa truflowa

Prawdziwy rarytas dla koneserów wyjątkowych smaków. Trufle z Umbrii znane są na całym świecie. Są tak intensywne, że już odrobina wystarczy by ze zwykłego dania powstało arcydzieło. Wykwintny dodatek do pizzy, czy wspomnianych już wyżej makaronów bądź chleba. Niepozorne, czarne niby-kulki zniewalają smakiem. 

masa netto: 180g
cena: 55 pln




Salsa cebulowo - warzywna

Aromatyczna salsa z południa Włoch, przygotowana na bazie słodkiej, czerwonej cebuli, wzbogacona wykwintnym smakiem oliwek, bakłażanów, karczochów i papryki. Doskonała do bruschetty, makaronów, serów, pizzy czy dań mięsnych. Przydatna do spożycia, nawet kilka miesięcy po otwarciu słoika, ważne by przechowywana była w lodówce i wierzch zawsze pokryty oliwą. 

masa netto: 180g
cena: 50 pln
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz